Majówka już blisko. To początek sezonu na grilla i potrawy z rusztu. Wśród nich będzie królować kiełbasa, karkówka, steki. Nie może także zabraknąć królowej grilla, czyli kaszanki.

Sposobów na jej przygotowanie jest z pewnością wiele. Warto jednak wypróbować przepis na kaszankę z rusztu inaczej od Ewy Wachowicz. To proste i szybkie danie a przede wszystkim ciekawe ze względu na dodane do niej składniki. Nietypowym dodatkiem będzie z pewnością wykorzystana w tej recepturze zalewa z czosnku. Poniżej prezentujemy przepis.

Przepis Ewy Wachowicz

Reklama

Składniki:

Reklama

kaszanka

papryka żółta, czerwona i zielona

kukurydza konserwowa

czosnek w zalewie z chili

pomidorki koktajlowe

sól

Sposób przygotowania:

Kaszankę włożyć do jednorazowej podłużnej foremki z folii aluminiowej, dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę papryki, kukurydzę, przekrojone na pół pomidorki i czosnek. Dolać trochę zalewy z czosnku.

Zawinąć w folię aluminiową i grillować przez około 20 minut.