Ewa Wachowicz przepisami na ciekawe dania dzieli się w programie "Ewa gotuje" i na swojej stronie internetowej. Choć pomysł na połączenie arbuza i mocno wytrawnego sera, warto spróbować. Smaki równoważą się idealnie, a sałatka jest pożywna i orzeźwiająca. Robi się ją w kilka chwil.

Reklama

Przepis:

Składniki:

500 g - arbuza
200 g - sera feta
1 garść - liści mięty
5 łyżek - soku z cytryny
3 łyżki - płynnego miodu



Przygotowanie:

Arbuza pokroić w dużą kostkę. Starannie usuwamy pestki. Kawałki arbuza wrzucamy dużej miski. Ser feta odsączamy i kroimy również w kostkę - kostki powinny być mniejsze niż te arbuzowe. Ser dorzucamy do miski. W małej miseczce mieszamy sok z cytryny z miodem. Sosem polewamy sałatkę, delikatnie ją mieszamy, dekorujemy miętą i natychmiast podajemy.