Składniki

  • 1/2 kg serka homogenizowanego
  • okrągłe biszkopty
  • 4 galaretki
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 300 ml śmietany 30%
  • 40 dag owoców, np. brzoskwinie, ananasy, wiśnie, maliny
  • płatki migdałowe

Wykonanie

Reklama

Jedną galaretkę, najlepiej agrestową, rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i studzimy.

Formę 22 cm wykładamy biszkoptami.

Pozostałe trzy galaretki zalewamy 250 ml wrzącej wody. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, tężejącą galaretkę, serek i owoce. Mieszamy.

Pół masy serowej wykładamy na biszkopty. Polewamy tężejącą galaretką agrestową, a na nią dajemy pozostałą masę serową.

Sernik wkładamy do lodówki na 2-4 godziny.

Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.

Smacznego!

Trwa ładowanie wpisu