Składniki
Naleśniki
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 2 jajka
- 3 łyżki masła
Farsz
- 3 pomidory
- 1 cebula
- 2 średnie cukinie
- 15 dag sera żółtego
- sól, pieprz, majeranek
Wykonanie
Aby zrobić naleśniki, do miski dajemy mąkę, wodę, mleko, stopione masło i jajka. Ciasto naleśnikowe mieszamy i zostawiamy na 30 minut. Naleśniki smażymy na suchej patelni.
Przechodzimy do przygotowania farszu. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy z pokrojoną cukinią i pomidorami.
Dusimy 10 minut pod przykryciem, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Dodajemy starty ser i mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz, składamy i podajemy na gorąco bądź też zapiekamy na patelni lub w piekarniku.
Wierzch posypujemy pozostałym startym serem.
Smacznego!