Składniki

Naleśniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 2 jajka
  • 3 łyżki masła
Reklama

Farsz

  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 średnie cukinie
  • 15 dag sera żółtego
  • sól, pieprz, majeranek

Wykonanie

Aby zrobić naleśniki, do miski dajemy mąkę, wodę, mleko, stopione masło i jajka. Ciasto naleśnikowe mieszamy i zostawiamy na 30 minut. Naleśniki smażymy na suchej patelni.

Przechodzimy do przygotowania farszu. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy z pokrojoną cukinią i pomidorami.

Dusimy 10 minut pod przykryciem, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.

Dodajemy starty ser i mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz, składamy i podajemy na gorąco bądź też zapiekamy na patelni lub w piekarniku.

Wierzch posypujemy pozostałym startym serem.

Smacznego!

Trwa ładowanie wpisu