Składniki

  • 5 dużych jabłek
  • cynamon
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 100 ml oleju
  • 1 szklanka jogurtu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie

Reklama

Obrane jabłka kroimy w dużą kostkę, oprószamy cynamonem.

Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dolewamy olej, jogurt, sok z cytryny. Dodajemy mąkę z proszkiem.

Ciasto dokładnie mieszamy z połową jabłek i wkładamy do formy 27x17 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Na wierzch ciasta kładziemy pozostałe jabłka.

Szarlotkę pieczemy około 45 minut w 170 stopniach.

Smacznego!

Trwa ładowanie wpisu