Składniki

Ciasto

  • 1 szklanka mąki
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 100 ml oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
Reklama

Budyń

  • 1 litr soku z jabłek lub kompotu
  • 3 budynie
  • 1/2 szklanka cukru
  • 4 duże jabłka

Kokos

  • 1/2 szklanki kokosu
  • 5 białek
  • 1/2 szklanki cukru

Wykonanie

W celu przygotowania ciasta ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę, kakao i proszek. Dolewamy mleko i olej. Ciasto mieszamy.

Aby przygotować budyń, zagotowujemy 3 szklanki soku, dolewamy rozmieszane budynie, gotujemy. Dodajemy jabłka i cukier, mieszamy.

Dla przygotowania masy kokosowej ubijamy białka z cukrem, po czym łączymy z kokosem.

Ciasto kładziemy na blaszkę 17x27 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w 170 stopniach.

Na upieczone ciasto dajemy budyń, a na niego masę kokosową. Ciasto zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Trwa ładowanie wpisu