Składniki

  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 średnia cukinia
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, oregano, słodka papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypiorek
  • tłuszcz do smażenia

Wykonanie

Reklama

Mięso kroimy w drobną kosteczkę.

Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach. Oprószamy solą, dajemy na sitko i zostawiamy na 10 minut.

Do mięsa dodajemy jajka, mąkę i odciśniętą cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką, oregano i zmiażdżonym czosnkiem.

Masę bardzo dokładnie wyrabiamy.

Kotlety kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz.

Smażymy z obu stron na złotobrązowy kolor.

Smacznego!

Trwa ładowanie wpisu