Składniki

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 galaretki
  • okrągłe biszkopty
  • 0,5 kg truskawek

Przygotowanie

Reklama

Dwie galaretki rozpuszczamy w połowie szklanki wrzącej wody i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Truskawki zasypujemy połową szklanki cukru, przegotowujemy, dodajemy suchą galaretkę i miksujemy. Studzimy zarówno wcześniej przygotowaną galaretkę, jak i mus truskawkowy.

Ser z wiaderka ucieramy z cukrem i dodajemy tężejącą galaretkę. Formę wykładamy biszkoptami, a następnie jedną warstwą masy serowej. Polewamy musem truskawkowym. Dokładamy kolejną warstwę masy serowej i ponownie mus.

Wkładamy sernik do lodówki na ok. 4 godziny, aby całkowicie zastygł.

Ciasto dekorujemy startą czekoladą, kokosem lub dowolną posypką wedle uznania.

Smacznego!

Trwa ładowanie wpisu