Składniki
- 1 kg sera z wiaderka
- 1,5 szklanki cukru
- 3 galaretki
- okrągłe biszkopty
- 0,5 kg truskawek
Przygotowanie
Dwie galaretki rozpuszczamy w połowie szklanki wrzącej wody i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Truskawki zasypujemy połową szklanki cukru, przegotowujemy, dodajemy suchą galaretkę i miksujemy. Studzimy zarówno wcześniej przygotowaną galaretkę, jak i mus truskawkowy.
Ser z wiaderka ucieramy z cukrem i dodajemy tężejącą galaretkę. Formę wykładamy biszkoptami, a następnie jedną warstwą masy serowej. Polewamy musem truskawkowym. Dokładamy kolejną warstwę masy serowej i ponownie mus.
Wkładamy sernik do lodówki na ok. 4 godziny, aby całkowicie zastygł.
Ciasto dekorujemy startą czekoladą, kokosem lub dowolną posypką wedle uznania.
Smacznego!