Najlepsze mięso na rosół
Jakie mięso na rosół najlepiej wybrać? Zwykle odpowiedź brzmi: porcję rosołową z kurczaka lub szponder wołowy. Jednak ile gospodarstw domowych w Polsce, tyle przepisów na pyszny rosół. Do wywaru dodaje się również warzywa: marchew, korzeń pietruszki, seler, czasem również kapustę, opaloną na ogniu cebulę, a do tego oczywiście przyprawy z aromatycznym lubczykiem na czele. Wielu twierdzi, że sekret idealnego rosołu tkwi w mięsie. Szefowie kuchni polecają zapomniane, lecz niezwykle tanie serduszka drobiowe.
Serduszka drobiowe na rosół
Serduszka drobiowe nadadzą rosołowi fenomenalny smak. Dawniej często pojawiały się jako jeden ze składników wywaru, lecz z czasem odeszły w zapomnienie. Niesłusznie. Są tanie, powszechnie dostępne, a do tego zdrowie. Zwierają witaminy i aminokwasy, ale przede wszystkim nadają rosołowi aromat i smak, który sprawi, że wszyscy domownicy na pewno poproszą o dokładkę.