Babka Puchata na Wielkanoc od Heni Foks wymaga naprawdę niewielkiego nakładu sił i kosztów. Poniżej znajdziecie wszystkie potrzebne składniki oraz sposób przygotowania krok po kroku.

Składniki

  • 5 jajek
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100 ml oleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dżem
  • płatki migdałowe
Reklama

Przygotowanie

Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dolewamy olej. Dosypujemy obie mąki z proszkiem; całość mieszamy.

Ciasto wykładamy do formy 25 cm wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą.

Pieczemy około 50 minut w 170 stopniach.

Wierzch babki smarujemy dżemem i posypujemy migdałami.

Smacznego!

Trwa ładowanie wpisu