Babka Puchata na Wielkanoc od Heni Foks wymaga naprawdę niewielkiego nakładu sił i kosztów. Poniżej znajdziecie wszystkie potrzebne składniki oraz sposób przygotowania krok po kroku.
Składniki
- 5 jajek
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 100 ml oleju
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- dżem
- płatki migdałowe
Przygotowanie
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dolewamy olej. Dosypujemy obie mąki z proszkiem; całość mieszamy.
Ciasto wykładamy do formy 25 cm wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą.
Pieczemy około 50 minut w 170 stopniach.
Wierzch babki smarujemy dżemem i posypujemy migdałami.
Smacznego!