Składniki

Ciasto

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 100 ml oleju
  • 100 ml mleka
  • 1 budyń 40 g
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • powidła śliwkowe
Reklama

Beza

  • 4 białka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżka kisielu

Wykonanie

Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy kisiel, mieszamy. Bezę odkładamy na bok.

Do miski dajemy jajka i cukier, ubijamy. Dodajemy mąkę z proszkiem, dolewamy mleko i olej.

Ciasto mieszamy i wkładamy do formy 27x17 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy 15-20 minut w 170 stopniach.

Na ciasto dajemy powidła, na nie bezę.

Ciasto ponownie zapiekamy 20 minut w 170 stopniach.

Trwa ładowanie wpisu