Składniki

  • 5 czerwonych papryk
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1 szklanka ryżu ugotowanego
  • 3 małe cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 2 szklanki bulionu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, zioła

Wykonanie

Reklama

Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, podsmażamy z mięsem. Podlewamy małą ilością wody, dusimy 20 minut, aż płyn odparuje. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Do mięsa dodajemy ryż, dokładnie mieszamy.

Paprykę płuczemy i odcinamy górne kapelusze. Wyjmujemy gniazda nasienne. Papryki napełniamy farszem, wkładamy do rondla. Całość zalewamy bulionem z koncentratem.

Zapiekamy przez 30-40 minut w 190 stopniach.

Smacznego!

Trwa ładowanie wpisu