Hanna Lis obchodziła 13 maja 54. urodziny. Jest znaną dziennikarką. Gwiazda z wykształcenia jest italianistką. Pierwsze kroki w karierze zawodowej stawiała w 1993 r. Była związana z programami informacyjnymi i publicystycznymi w TVP, Polsacie i TVN.

Hanna Lis z pasją gotuje, a przepisami dzieli się na swoim profilu na Instagramie. Można tam znaleźć m.in. przepis na pyszną pastę jajeczną, którą określiła jako "bezgrzeszną". Dlaczego? Bo nie ma w niej kalorycznego majonezu i można ją jeść bezkarnie.

Reklama

"Kto nie kocha pasty jajecznej? Ta jest bezgrzeszna, bo nie ma w niej ani grama majonezu, a smakuje bosko!" - zaczęła swój post Hanna Lis.

Przepis na pastę jajeczną

"Poszatkuj drobno dwa jajka na twardo, dodaj solidną łyżkę jogurtu greckiego, posiekanego szczypiorku oraz koperku, posól, popieprz. Idealnie pasuje tu jeszcze świeży lubczyk, ale nie miałam na stanie, wiec posypałam listkami tajskiej bazylii (wyszedł niezły miks smaków) i wiórkami czerwonej cebuli. Śniadanie w oka mgnieniu, pyszne, nasycone kolorami lata! Miłego dnia kochani!" - napisała dziennikarka.