Pasta kanapkowa z twarogu i warzyw jest idealnym dodatkiem śniadaniowym. Zarówno tych, które zjemy w domu na śniadanie, czy tych, które zabierzemy ze sobą do pracy. Zamiast kupować sklepowe gotowce lepiej zrobić ją samemu. Nie tylko będzie zdrowsza i bez zbędnych konserwantów, ale też szybka i łatwa do przygotowania.

Reklama

Idealnie sprawdzi się na śniadanie, także dla tych, którzy są na diecie. Z czego zrobić twarogową pastę kanapkową? Oto przepis.

Przepis

Składniki:

Reklama

250 g twarogu

250 g rzodkiewki

1 cebula

2 łyżki jogurtu greckiego

2 łyżki posiekanego szczypiorku

sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rozgnieć twaróg. Dodaj rzodkiewkę pokrojoną w kostkę lub startą na tarce. Dorzuć poszatkowany szczypiorem oraz cebulę. Wymieszaj wszystko i dodaj jogurt grecki. Dopraw do smaku. Podawaj z ulubionym pieczywem lub słupkami warzyw.