Kaszanka w obecnych czasach kojarzona jest głównie jako danie z grilla. Alternatywa lub dodatek do kiełbasy czy karkówki. Okazuje się, że nawet jesienią warto po nią sięgnąć i przygotować na obiad albo kolację.

Tym jednym składnikiem podkręcisz smak kaszanki

Jej smak dobrze jest podkręcić jednym bardzo tanim a doskonałym w smaku dodatkiem. Wiele osób kaszankę zjada tylko i wyłącznie w towarzystwie podsmażonej na maśle lub oleju cebulce. To smaczny dodatek, ale okazuje się, że można do niego dodać jeszcze coś, co sprawi, że kaszanka w towarzystwie tego warzywa będzie smakowała po prosty wybornie.

Reklama

Okazuje się, że warto dodać podczas smażenia trochę cukru. Dosłownie pół łyżeczki, by nie przesłodzić i nie zmienić smaku cebuli. Ten prosty trik kulinarny sprawi, że cebula się skarmelizuje a co za tym idzie będzie miękka i wyrazista w smaku.